Een goednieuwskrant, is dat wel nodig?

ALS HET NIET RIJMT, DAN BOTST HET!

TEKST HAFSA BAZIOUI
“Iedereen wil in Gent wonen (en liefst in de Brugse Poort)”, kopte het Laatste Nieuws op 19 april 2016. Onze wijk is populair, en onze bewoners blijven zich talrijk vermenigvuldigen. De Brugse Poort-Rooigem telt ondertussen bijna 20 000 inwoners: van dorps- tot stadsbewoners, jong of bruisend ervaren, vanuit het Oosten, Zuiden of het verre West-Vlaanderen.

Het lukt ons aardig om deze invasie aan nieuwe buurtbewoners op te vangen;
echte Brugse Poorters laten de bui niet hangen! Ook onze fietsen zijn felbegeerd, door  fietsenbendes richting het Zuiden internationaal gechargeerd. Onze katten dragen het wereldburgerschap in hart en nieren, ze trekken er graag op uit deze pluizige huisdieren. Af en toe durven ze te verdwalen, gelukkig niet elke dag, een opsporingsbericht op onze Facebook pagina, graag dat mag!

Ik hoor je al denken, alleen maar slecht nieuws in de buurt?
Niet is minder waar want naast dat (al dan niet terecht) gezaag, wonen heel wat mensen hier dolgraag! Na veertig dagen zonder klagen, tijd voor een ander idee: buurtbewoners slaan de handen in elkaar en maken hun eigen krant, zonder geneut weliswaar.

Gaan we dan voor krant vol censuur? Welnee, aan fake-news doen wij niet mee, iedere buurtbewoner was vrij om al dan niet te komen, en te delen in ideeën en dromen. Steek een stuk of tien geëngageerde Brugse Poorters in een lokaal
Bij’ de Vieze Gasten, gewapend met wilde plannen en creatieve talenten, gratis en voor niets, het gaat niet om de centen. Enkele weken later ontstond Geviezeerd, een goednieuwskrant door en voor de Brugse Poort.

Waarom een goednieuwskrant? Een goede vraag!
Je buren kunnen naast heel irritant mogelijk best gezellig zijn, en in die graffiti op straat schuilt misschien een boeiende verhaallijn. Samenleven met verschillende achtergronden, is dat onmogelijk of net kinderspel? Als we het proberen, dan lukt het misschien wél.

We strikten enkele buurtbewoners in een vereniging, bij hen thuis, of op straat, om hun verhaal met ons te delen: jong en oud, amateursporters en professionelen. Over hun dromen, toekomst en verleden. En ergernissen uiteraard, wie heeft ze niet, naast vervelend ook (soms) grappig, ’t is maar hoe je het ziet!

We hebben verloren voorwerpen in de aanbieding een zoekertje ‘man zoekt vrouw’, gedichten en een cryptogram. Een komisch verhaal over de gemeenteraadsverkiezingen, ja het kan! En jouw persoonlijk vooruitzicht, hoe zit het daarmee? We keken naar de sterren en zagen jouw levensloop, lees hier gauw jouw horoscoop!

Optimisme is niet enkel gezond en gratis maar zou zelf helpen tegen verzuring van de botten én het hart! Wie kan daar nu tegen zijn?
Oké, misschien de pillenfarmacie of groothandel van azijn. Beste bedrijven, wees niet bang van ons vree wijs idee, we zullen niet raken aan jullie pree. Al hopen we stiekem wel om heel wat lachende gezichten te toveren bij onze buren, gratis serotine, goed voor de aanmaak van hun aminozuren! Drugs in onze buurt, dat hebben we helemaal niet nodig, de associatie van onze wijk met doping vinden we helemaal overbodig.

De Brugse Poort is een wijk met naast uitdagingen ook heel sterktes en opportuniteiten, deze krant is een open podium voor enkele van deze kwaliteiten.

Voorlopig is dit drukwerk een eenmalig idee, maar wees niet getreurd beste abonnee. Onze creativiteit kent geen grenzen, we hebben nog heel wat in ons mars! Duim jij met ons mee dat we niet worden besmet met het pessimisme of populisme! We willen namelijk ook een digitale blog oprichten en jou nog trakteren met heel wat leuke buurtberichten.

Een vervolg op deze krant, waarom niet? Uiteraard zonder te vervallen in eeuwige euforie, oordeel gerust zelf, blader wat verder en aanzie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: