Leerlingen uit buurt bouwen mee aan eigen sport- en ontmoetingscentrum

TEKST HAFSA BAZIOUI BEELD AVERROES VZW

De Gentse vereniging Averroes vzw werkt regelmatig samen met andere organisaties uit het breed maatschappelijk veld. Op die manier slaan zij de brug naar professionele diensten met een gemeenschappelijk engagement buiten de Brugse Poort. Zo was er begin maart 2018 een innovatief samenwerkingsverband met het HTI Sint-Antonius, gelegen in de Holstraat, in het centrum van Gent.

De leerlingen uit de studierichting ‘elektriciteit’ steken de handen uit de mouwen en bieden vrijwillig hun technische en praktische ondersteuning aan. Een ideale gelegenheid voor de leerlingen om hun vakbekwaamheid in de praktijk om te zetten én op een pedagogische wijze bij te dragen tot de vernieuwingswerken die volop aan de gang zijn in het sport- en ontmoetingscentrum.

De renovatiewerken in de Meibloemstraat nr. 80 worden verder grondig onder handen genomen door de aannemer, naast de elektriciteitswerken die de leerlingen voor hun rekening nemen. De werken zullen nog enkele maanden in beslag nemen.

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat heel wat jongeren van het sport- en ontmoetingscentrum zelf ook school lopen in het HTI Sint-Antonius. We konden tijdens deze leerrijke dag zien dat de jongeren naast sportieve talenten bijkomend beschikken over knappe technische vaardigheden; een reden te meer om bijzonder trots te zijn op deze geëngageerde jongeren!

De samenwerking kwam tot stand onder leiding van Samir Assam, die naast leerkracht in het HTI Sint-Antonius, ook trainer is in Sportschool9duust, de sportvertakking van Averroes vzw.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: