De Brugse Poort overspoeld door gelukszoekers

TEKST PIETER DE CLERCQ

Al het goede nieuws uit de Brugse Poort blijft voor een sterk aanzuigeffect zorgen op de omliggende wijken. Vooral bewoners uit Rabot en Muide worden aangetrokken door de rinkelende geluksindicatoren en de lokroep van allerlei niet-wetenschappelijke vastgestelde geruchten zoals de vele vrolijke fietsers, het lekkere shoppen op de Bevrijdingslaan, het verlaagde fijnstofniveau, de weldoende rust van het land van de Bourgoyen en de Boerse Poort, de vele cafés en het bruisende culturele leven. 

Het succesmodel van de Brugse Poort zal in kaart gebracht worden ter inspiratie van de omringende wijkbewoners.

Gratis kebab en friet
Op de vlucht voor fijn stof, verkeersonveiligheid en uitzichtloze verveling steken de transmigranten, aangetrokken door de parabel van het groenere gras, gepakt en gezakt het voetgangersbrugje aan de Groendreef over. Enkelingen steken uit wanhoop ’s nachts de Coupure over in gammele opblaasbare bootjes. De woonbootbewoners schoten meteen in actie door het ter beschikking stellen van hun kleine maar degelijke reddingssloepjes. De gelukszoekers worden ontvangen met gratis kebab en friet, aangeboden door de lokale middenstand die droomt van een aanzienlijke omzetstijging. Het stadsbestuur zal de aanwezige voetgangersbrug verder renoveren en verfraaien teneinde het aanzuigeffect nog te versterken: de Brugse Poort is immers van iedereen!

De vrolijke kleurtjes van de appartementen in de leegstaande Rabottorens zouden de gelukszoekers opbeuren.

Rabottorens opvangcentra?
Niet geremd door enige grondige dossierkennis ter zake lieten zowat alle bevoegde ministers en schepenen een officiële reactie betekenen. Staatssecretaris voor Asiel en Migraine Theo Francken sprak reeds eerder  zijn vrees uit voor het aanzuigeffect van de Brugse Poort en onderzoekt of de Rabotiens alsnog teruggestuurd of opgevangen kunnen worden in tijdelijke opvangkampen in hun wijk van afkomst. In een eerste reactie dreigde hij ermee de kustwacht in te schakelen. In een tweet liet hij vervolgens weten de leegstaande Rabottorens te willen inzetten als tijdelijke opvangcentra. De vrolijke kleurtjes van de goed verluchte appartementen zouden de gelukszoekers moeten opbeuren. Eerstdaags zal een onderzoekscommissie uitgestuurd worden naar het Rabot teneinde de terugkeer te ‘versoepelen’.

De vele pitakothouders staken een tandje bij om alle gelukszoekers op culinaire wijze op te vangen

Succesmodel
Minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo stelt dat enkel een structurele aanpak van de problemen in de herkomstwijken de migrantenstroom zal doen stoppen. Hij bekijkt welke maatregelen precies genomen kunnen worden. Eerstdaags zal een pakket eerstehulpgoederen naar de wijk Rabot gestuurd worden om de dringendste noden te lenigen. Maar hoe stop je vervoering in een pakketje ? Het succesmodel van de Brugse Poort zal in kaart gebracht worden ter inspiratie van de omringende wijkbewoners.

De Brugse Poort is van iedereen!

Teneinde de niet aflatende circulatie van vluchtelingen een halt toe te roepen wordt Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw ingeroepen als expert ter zake. De strategie zou erin bestaan de voetgangersbrug over de Groendreef te knippen en de migranten te vangen in een oneindige immobiliteitslus waardoor ze tot het einde der dagen blijven ronddolen in het Rabot. Staatssecretaris voor zowat alle belangrijke zaken Zuhal Huppeldepup tweette ook nog iets de wereld in maar dat besparen we u omwille van welvoeglijkheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: